Vaar met ons mee naar Texel

Texel is het meest bekende en grootste Waddeneiland van Nederland. Een plek waar wij graag heen zeilen met jullie. De reis begint in onze afvaarthaven in Harlingen met de Waddenzee voor deur. De perfecte plek dus om de zeiltocht te beginnen.

Over de prachtige Waddenzee, wat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst staat, zeilen wij richting het adembenemende Texel! Wist je dat ook de Waddenzee talloze verhalen te vertellen heeft? Dat lees je in onze vorige blog.

Ontdek Texel

Eenmaal aangekomen op het bijzondere eiland Texel kun je genieten van alles wat het eiland te bieden heeft. Texel is het grootste Waddeneiland en biedt zonder twijfel de meeste afwisseling.

Zeven gezellige dorpjes op Texel

Texel telt zeven dorpen met ieder een eigen karakter en bezienswaardigheden. Alle zeven zeker de moeite waard om te bezoeken.

Den Burg – De ‘hoofdstad’ van Texel met leuke winkels, gezellige terrassen en goede restaurants.

Cocksdorp – Een gezellig ontmoetingspunt voor jong en oud met het symbool van Texel in de nabijheid: de vuurtoren!

De Koog -  De badplaats van Texel, omdat alleen een duinenrij het dorp scheidt van het strand en de zee. 

De Waal – Dit is het meest centraal gelegen dorp. Het kleinste dorp, maar hier heerst nog echt de sfeer van vroegere tijden. Dus zeker de moeite waard om te bezoeken!

Den Hoorn – Het meest zuidelijke dorp omgeven met prachtige natuur. 

Oosterend – Veel mensen vinden dit het mooiste dorp van Texel met de imposante Maartenskerk en schilderachtige straatjes. 

Het Dennenbos – Een plek waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Eierland – Dit is het Noordelijke deel van Texel. Dit wordt zo genoemd omdat de vogeleieren er in het voorjaar voor het grijpen lagen. 

Flora en Fauna van Texel

Naast de bijzondere dorpen heeft Texel nog meer te bieden, namelijk de flora en fauna van het eiland. Texel heeft zo’n 40 fantastische natuurgebieden waar je wandelend of fietsend kunt genieten van de omgeving. Van jungle-achtige duingebieden tot een 30 kilometer onafgebroken brede duinstrook naar de vuurtoren. Langs de waddendijk vanaf de Molenkolk vind je een serie binnendijkse brakke natuurgebiedjes die een toevluchtsoord vormen voor vogels en bijzonder planten. Een prachtige gebied, maar vergeet je laarzen niet! Op Texel zie je een enorme vogelrijkdom, bijzondere planten en niet te vergeten net zoveel schapen als mensen. 

Zeil je met ons mee naar Texel?

Heb je ook zin gekregen om het prachtige Texel te ontdekken? Zeil met ons mee op een van onze mooie zeilschepen. Je kunt overnacht aan boord en gebruik maken van de volledige scheepskombuis voor het bereiden van heerlijke maaltijden. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om je lekker te laten verwennen door onze scheepskok. 

Zeil je met ons mee? Wij weten de weg!