Geniet van Ameland!

Ameland, een prachtig Waddeneiland. Kom samen met Noordvaarder Zeilreizen genieten van alles wat dit bijzondere eiland te bieden heeft. Het Waddeneiland Ameland is een fijn eiland om een dag heen te gaan, maar omdat er zoveel te doen is het perfect om nog veel langer te verblijven! 

Ameland: een echt doe-eiland

Op het Waddeneiland Ameland hoef je zeker niet stil te zitten. Er is namelijk heel erg veel te doen  voor zowel jong en oud! Een aantal tips:

Recreatiegebied de Vleijen
Tussen Nes en Buren op Ameland ligt het recreatiegebied de Vleijen. De slingerende schelpenpaadjes voeren je langs duinen, bomen, struiken en water. Perfect voor de kinderen: zij kunnen zich vermaken met de verschillende speeltoestellen die er staan, zoals glijbanen, een vlot en een kasteel. 

Wadlopen vanaf de haven
Wat is nou een mooiere manier om te genieten van de natuur dan te wadlopen? In de haven van Ameland kun je een wadloop excursie boeken. Tijdens het laagwater getij vallen de zandbanken droog en wordt het mogelijk om over de bodem van de Nederlandse Waddenzee te wandelen. Onder leiding van een gids kan er dan een wandeltocht gemaakt worden.

Authentieke dorpjes
Hollum, Ballum, Nes en Buren zijn karakteristieke dorpjes met monumentale gebouwen. Je kunt er gemakkelijk de historische sfeer proeven met de leukste restaurantjes en winkeltjes. 

Fietsen huren
Met ruim 100km aan fietspad is Ameland het perfecte Waddeneiland om fietsen te huren, dit kan dan ook direct in de haven van Nes. Er zijn verschillende fietsroutes gecreëerd die ook heel geschikt zijn voor kinderen. En wist je dat je in 15 minuten fietsen al bij het Noordzeestrand bent?

Restaurant in de Haven: De Piraat
Het leukste familierestaurant van Ameland is ‘De Piraat’. In de haven van Nes kun je in dit restaurant genieten van uitstekende gerechten en het mooie uitzicht, terwijl de kinderen zich prima kunnen vermaken in het grote kinderspeelhol. 

Zin om mee te gaan naar Ameland?

Dit zijn nog maar een aantal tips. Ameland heeft zo veel te bieden! Heb je ook zin gekregen om het Waddeneiland te ontdekken? Stap dan aan boord met vrienden, familie of collega’s en zeil met een van onze mooie zeilschepen naar Ameland. Je kunt overnachten bij ons aan boord en gebruik maken van onze volledig ingerichte scheepskombuis. 

Zeil met ons mee, wij weten de weg!