Weekend zeilen Waddenzee

Een actief groepsuitje in Friesland! Met (sport)vrienden, familie of collega's een weekend zeilen & genieten van wind en water, zeil dan met ons mee. Wij weten de weg!

victoria s ontspannen aan dek

De Noordvaarder en Victoria S zijn beide snelle en luxe historische zeilschepen en een zeer comfortabele groepsaccommodatie voor een weekend zeilen met vrienden of familie. Ook geschikt voor hele kleine kinderen en ouderen.

Je kunt actief mee zeilen op de Waddenzee en zelf de touwen of het roer in handen nemen, maar je kan ook gezellig bijkletsen met collega's, (sport)vrienden of familie op het dek en je laten inspireren door de prachtige omgeving of staren naar de horizon. Beide schepen hebben een comfortabele zitkuip met kussens. Naast het zeilen bieden we de mogelijkheid op een actieve en avontuurlijke manier het eiland te ontdekken. Met activiteiten zoals kitesurfen, mountainbiken, blow-karten, raften, met een landrover de noordzeekust verkennen en nog veel meer! 

We overnachten tijdens het weekend zeilen op een van de Waddeneilanden Terschelling, Vlieland, Ameland of Texel met hun eindeloze stranden. Als het weer het toelaat kunnen we ook voor anker op zee of op een van de vele zandbanken overnachten. Dit weekend zeilen laat je je leiden door wind en getij en kunt u de dagelijkse beslommeringen even achter je laten.

Hoe ziet het weekend zeilen er uit?

Op vrijdagavond kan je vanaf 20.00 uur aan boord. Op aanvraag kunnen we een inscheepmaaltijd of berbecue verzorgen. Jullie hebben een gezellige gezamenlijke avond in de salon, bij mooi weer aan dek of je loopt Harlingen even in. Zaterdagochtend worden na het ontbijt en de 'zeil-uitleg' de trossen losgegooid en wordt er koers gezet naar een van de eilanden. De bestemming wordt in overleg bepaald. Na een mooie zeildag meren we af in de haven en kan ieder op eigen gelegenheid het eiland verkennen. In overleg kunnen we ook samen met jullie een leuk eiland-programma samenstellen. Zondag vertrekken we in de loop van de ochtend weer uit de haven en maken een mooie zeiltocht terug naar Harlingen. Waar we tegen vijf uur weer afscheid van elkaar nemen.

Weekend zeilen Royale! Je kan er ook voor kiezen op vrijdagmiddag om 17:00 uur in te schepen zodat we dan nog vertrekken naar een eiland of een mooie ankerplek. Op zaterdag kan je kiezen voor een 'eilanddag', droogvallen en/of zeilen naar een nader eiland. Zondag zeilen we weer terug naar Harlingen.

Eten & drinken aan boord

Tijdens het weekend zeilen op de Waddenzee kan je zelf de maaltijden bereiden in de volledig ingerichte kombuis. Maar de catering kan ook volledig verzorgd worden. De scheepskok versterkt ons team, als je er voor kiest om het bereiden van de maaltijden uit te besteden. Zij heeft veel ervaring met het reilen en zeilen in de kombuis en maakt voor het bereiden van haar gerechten gebruik van dagverse streekproducten. Het is mogelijk te kiezen voor een eenvoudige pasta, overschotel of stamppot, maar je kan je ook laten verwennen met een meergangen diner en een bijpassend wijnarrangement. In overleg stellen we het menu naar wens samen. Er is een biertap aan boord van beide schepen. 

Prijs weekend zeilen

Een weekend zeilen aan boord van een van onze schepen kan je boeken vanaf 106,00 euro p.p. op basis van volle bezetting van het schip, exclusief catering. In het voor- en najaar profiteer je van 10% korting op de zeilreis. De huurprijzen van beide schepen kan je hier nalezen. Er zijn verder geen bijkomende kosten.

Contact & boeken

Wil je boeken, vrijblijvend een optie plaatsen of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We denken graag met je mee om onvergetelijke herinneringen te kunnen maken tijdens een weekend zeilen bij ons aan boord!

Hieronder een impressie van een zeilreis.