Zeilen op de Waddenzee

Zeilen op de Waddenzee is het mooiste wat er is, volgens ons. Maar wat wordt er nou bedoeld met de Waddenzee? En wat is er precies nou zo speciaal aan de Waddenzee? Lees hieronder verder en krijg antwoord op al je vragen!

Waar ligt de Waddenzee?

De Waddenzee is de binnenzee tussen de Waddeneilanden. Het ligt tussen de Noordzee en het vasteland in, van zowel Nederland en Duitsland als Denemarken. Het is een langer gebied dan je in eerste instantie denkt. De Waddenzee strekt zich helemaal uit tussen Den Helder in Nederland en Esbjerg in Denemarken!

De Waddenzee is UNESCO Werelderfgoed

Een gebied dat geroemd is om haar prachtige kenmerken. De lange zandplaten die tevoorschijn komen tijdens de getijden (eb en vloed) en de prachtige natuurgebieden. De Waddenzee is op vele plekken ondiep en het water van de zee is warm. Hierdoor leven er vele soorten planten en dieren in de Waddenzee. In de Waddenzee komen alleen al 250 verschillende soorten planten voor. Verder is het een broedplaats voor wel 10 tot 12 miljoen vogels per jaar. Het is dan ook geen verrassing dat in 2009 de Waddenzee officieel op de UNESCO Werelderfgoedlijst gezet werd.

Het bekendste dier van de Waddenzee is toch wel de zeehond. Er zijn twee soorten die zich de Waddenzee als thuis genoemd hebben, namelijk de grijze zeehond en de gewone zeehond. Vroeger werd er gejaagd op ze en een virus zorgde voor een grote afname in de zeehondenpopulatie. In de jaren 80 is dit gelukkig weer terug gedrongen, en zit er weer een toename in de populatie.

Al zin in zeilen op de Waddenzee?

Stap aan boord van één van onze historische zeilschepen en ervaar rust, avontuur en natuur. Voel de zee door je lijf heen, terwijl je staat, zit of ligt te genieten van het unieke gebied dat de Waddenzee is. Vanaf de zee ziet alles er net wat anders uit, dan wanneer je op het land staat. 

Onze schepen zijn helemaal veilig en beschikken over alle certificaten, die nodig zijn voor een veilige zeilomgeving. Daarmee zijn onze schepen ook uiterst geschikt voor kinderen, dus je hoeft geen zorgen te maken over dingen die misschien fout kunnen gaan. Onze bemanning heeft daarnaast jarenlange ervaring en zal een goed oogje in het zeil houden.

Ervaar hoe het is om te zeilen op de Waddenzee. Kom mee met ons, wij weten de weg naar de mooiste gebieden in de Waddenzee. Laat ons jou een unieke zeilervaring brengen. We hebben verschillende zeilcruises klaar staan, denk bijvoorbeeld aan:

Interesse?

Neem nu direct contact op met ons en boek je reis! De scheepskok is uitstekend voorbereid op het maken van verfijnde gerechten en hapjes. Voor meer informatie over de catering volg je de link hier!